Olimpiada de Religie Penticostală

Olimpiada de Religie Penticostală

Sâmbătă, 18 martie 2023, conform C­alen­da­rului olimpiadelor și concursurilor școlare, stabilit de către Ministerul Educației, s-a desfășurat faza județeană a Olimpiadei de Religie Penticostală, clasele V – XII.

A fost o nouă provocare pentru elevii și profesorii penticostali, deoarece începând din acest an școlar, olimpiada se desfășoară pe culte, așa cum sunt și disciplinele de învățământ în planurile cadru.

Competiția este importantă pentru că obligă participanții la aprofundarea cunoștințelor biblice, implicit dezvoltarea din punct de vedere spiritual și punerea în valoare a celor acumulate. Începând cu acest an școlar, Ministerul Educației oferă o bursă de performanță, lunară, pentru premiile obținute la nivel județean și național.

Această etapă a olimpiadei a avut loc în 12 județe ale țării, cu participarea unui număr de 637 elevi, din care 83, s-au calificat pentru următoarea etapă, cea națională, care va avea loc în perioada 19-23 aprilie.  Subiectele au fost întocmite la nivel național, de către o comisie formată din profesori de specialitate, cu experiență, toți cu gradul didactic I sau titlul de doctor. Subiectele au fost comunicate către școli în dimineața zilei concursului.

Activitățile au fost coordonate la nivel național, de către fratele Gheorghe Cătană, consilier pe probleme de învățământ în Cultul Creștin Penticostal – BDAR și membru în grupul de lucru din Centrul Național de Politici Educaționale și Evaluare din cadrul Ministerului Educației.

Următoarea etapă, cea na­țio­nală, va avea loc în pe­rioa­da 19-23 aprilie. Celor 83 de elevi calificați li se adaugă încă 36 olimpici, redistribuiți conform regulamentului spe­cific, numărul total al par­ticipanților în finală, va fi 119.

Previous Turneu evanghelistic Speranța

Leave Your Comment

str. Eftimie Murgu 2A, Oradea – 410521

Documente

Newsletter

Abonează-te pentru a fi la curent cu toate informațiile, anunțurile și evenimentele din Comunitatea Regională Penticostală Oradea

Comunitatea Regională Penticostală Oradea © 2024. Toate drepturile rezervate