Radu Pavel

Biografie

Pastorul PAVEL Radu-Matei, s-a  născut la data de 4 decembrie 1983 în municipiul Oradea, județul Bihor.

Provine dintr-o familie de creștini penticostali, fiind al patrulea copil din cei șase  ai familiei PAVEL Gheorghe si Florica.

Este căsătorit cu Monica și au împrenă un copil, Rareș Matei

În anul 2007 a absolvit Institutului Teologic Penticostal din București, în anul 2009 a absolvit un master în drept administrative la Universitatea ”Vasile Goldiș” din Arad, iar în 2011 Facultatea de Drept a Universității de Stat din Oradea, în anul 2009 a fost evaluator – în cadrul Concursului Național “Made for Europe”, desfăsurat la Ministerul Educatiei Cercetarii si Inovarii, în anul 2012 sa specializat în Leadership and International Cooperation la United States Department of Justice, în 2010  a fost licentiat în Business Language Testing Service – for English la  Association of Language Testers in Europe. În perioada 2008-2010 a fost consilier al președintelui Consiliului Județean Bihor, între  2010- 2011 a fost Șef Serviciu Audit la Consiliul Județean Bihor iar în intervalul 2011-2013 director general la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, în perioada 2013- 2017 a fost jurist la Comunitatea Regională Penticostală Oradea, în prezent este jurist la Casa de Pensii și Ajutoarea a Cultului Creștin Penticostal și pastor coordonator al Bisericii Penticostale Filadelfia Oradea.

Din anul 2008 a început să slujeacă în  Biserica Penticostală Filadelfia din Oradea tot în același an  a fost ordinat ca diacon și a preluat activitatea de tineret din biserică, la începutul anului 2010, a fost ordinat în slujba de prezbiter, iar în mai 2012 a fost ordinat ca pastor pentru Biserica Penticostală Filadelfia din Oradea  a cărei pastor coordonator este începând cu luna ianuarie a anului 2018.

În perioada 2008 – 2009 a slujit ca diacon în biserica Penticostală din Forău judetul Bihor, între 2009 – 2011 ca presbiter în Biserica Penticostală din Fughiu, judetul Bihor, în anul 2013 a slujit ca pastor al bisericilor Filadelfia și Speranța din Tinca județul Bihor, începând din decembrie 2013- 2016 a slujit ca pastor coordonator al Bisericii Penticostale Române ”Emanuel” din Chicago U.S.A., în anul 2016 a fondat Biserica Penticostală Filadelfia din Preston Marea Britanie, din 2017 este pastorul coordonator al Bisericii Penticostale din Mihai Bravu Bihor.

Pe lângă activitatea pastorală, pastorul PAVEL Radu-Matei, conferențiază pe teme de tineret în țară și străinătate, a colaborat cu mai multe reviste creștine printre care amintim; Revista Pași, Revista Sare și Lumină și Revista Genesis din U.S.A.. Este membru fondator pentru Bihor a Asociație Părinți pentru Ora de Religie Bihor, membru în comitetul de inițiativă al Coaliției pentru  Familie Bihor, profesor și cofondator la Sola Scriptura College&Seminary Chicago U.S.A., reprezentatul Comunități Regionale Penticostale Oradea în Comisia  județeană  privind incluziunea social. A inițiat în anul 2011  Conferința  Județană de Tineret ”Tineretul azi”, din 2016 coorganizator al Taberei Județene de tineret ”Trăiește Altfel”.

Educație

2009

Master în drept administrativ la Universitatea ”Vasile Goldiș” din Arad

2011

Facultatea de Drept a Universității de Stat din Oradea


str. Eftimie Murgu 2A, Oradea – 410521

Documente

Newsletter

Abonează-te pentru a fi la curent cu toate informațiile, anunțurile și evenimentele din Comunitatea Regională Penticostală Oradea

Comunitatea Regională Penticostală Oradea © 2024. Toate drepturile rezervate